Fotograferen in fotohut HBN6

IMG_5033

Vrijdag 16 oktober afgereisd naar fotohut 6 van Han Bouwmeester. Deze hut, eigenlijk een betonnen bak, is in de grond ingegraven voor een zo laag mogelijk standpunt. De hut is niet groot en kan maximaal twee personen bevatten.

De ramen zijn voorzien van spiegelglas waar door je onzichtbaar bent vanbuiten. Zo kun je meemaken dat watervogels tot bij het raam komen zonder dat ze je opmerken.

Die dag was het bewolkt en regenachtig waardoor de ISO waarden omhoog moesten om nog acceptabele sluitertijden te krijgen, of ook het spiegelglas nog licht wegneemt, is moeilijk te zeggen. Heb wel de indruk dat het niet mee werkt om sneller sluitertijden te krijgen.

Natuurlijk hoopten we op de komst van de ijsvogel, die zich ook al snel aandiende en een paar keer die dag voor de hut gingen zitten. Helaas niet in op de takken we die graag wilden maar juist daar waar we met veel tegenlicht te maken kregen.

Ook de reiger is een fotogenieke vogel zoals we merkten. Met een mooie achtergrond zijn er mooie platen te maken van de reiger.

Conclusie: een mooie hut op een mooie locatie, zeker de moeite waard. Nog maar een keer doen en dan hopen op wat betere lichtomstandigheden.

Deze diashow vereist JavaScript.