Fotohut Vledder

 

Vrijdag 15 april 2016 een fotohut in Vledder afgehuurd.

’s Morgens half 8 waren we aanwezig en bij aankomst even wat licht gevoerd zodat we meteen na installatie konden gaan fotograferen. Zoals bij vrijwel elke fotohut het geval is, leken ook hier de vogels wel op het voer te staan wachten. Zodra er wat voer ligt storten de mezen zich op het voer en doen er zich te goed aan.

Deze hut heeft spiegelglas zodat je van buiten niet zichtbaar bent voor de vogels. Meteen bij aankomst deed zich meteen het probleem voor dat de ruit besloeg. Schoonmaken met de de daar aanwezige doek en trekker hielpen niet zoveel. Nadat we de deur een eindje open gezet hebben was het condens weer redelijk snel verdwenen. Maar al gauw was het condens definitief verdwenen en hadden we er de rest van de dag geen last meer van.

Ondanks de regen mooie plaatjes kunnen maken en een leuke dag gehad.

Onderstaand een lijst met soorten die we er aantroffen:

GeelgorsMatkopMerelGrote bonte specht
VinkBoomkleverAppelvinkVlaamse gaai
KoolmeesPimpelmeesHeggemusGoudvink
RingmusRoodborstZwartkop (v)Groenling
WinterkoningHolenduif (gehoord)Tjiftjaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *