Het egelhuis is klaar!

Al langere tijd hadden we het idee om een egelhuis te maken. Een hok voor de egels waar ze ’s winters hun winterslaap in kunnen houden en ’s zomers ze van voer te kunnen voorien zonder het risico dat andere dieren of vogels er bij kunnen.

Maar… het moest wel zo zijn dat we in het hok kunnen kijken zonder de dieren te verstoren.

Bij de bouwmarkt een plaat stevig bouwtriplex gekocht en daar een egelhuis van gemaakt.. De afmetingen zijn +/- 80x50x40 cm (bxdxh).
De bovenkant is uitgevoerd als een scharnierend deksel, als ingang is een opening gemaakt van ongeveer 16×16 cm en is als een soort tunnel uitgevoerd. In het hok is een klein labyrint gemaakt om eventuele katten de toegang te ontzeggen.

In het hok is een “technische ruimte” gemaakt waarin een camera, een infraroodled en een bewegingsmelder is gemonteerd die verbonden zijn met een kleine computer (raspberry pi 3).
Zodra een egel (of ander dier) de ruimte betreedt dan wordt de infraroodled ingeschakeld en kan er door de camera een foto en een video opgenomen worden. De foto en de video worden op de sdcard opgeslagen. De foto wordt naar een emailadres gestuurd zodat we weten dat het hok betreden is door “wildlife”.

In het hok staat een bakje met egelvoer. En nu maar wachten op een mailtje van het egelhuis….

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *