Egelhuis druk bezocht

Het egelhuis wordt dagelijks bezocht. Soms door 1 egel op een nacht, meestal zijn er meerdere of komt een egel meerdere keren.
De egeltjes hebben de gang naar het egelhuis gevonden. Elke nacht een bakkie vers voer daar wen je snel aan. Niet meer van die glibberige slakken maar lekker voedzaam eten. Daar ga je niet zelf meer voor op pad. Soms zitten ze met een hun tweeën in de bak maar gezellig is het dan niet, want we zetten direct de stekels overeind.

Onze stekelige vrienden zijn moeilijk uit elkaar te houden. Op de opnames zie je alleen maar zwart/wit beelden waardoor herkenning moeilijker wordt. Dit komt omdat de bak intern verlicht wordt met een sterke infraroodled. Hierdoor zijn kleuren niet meer te onderscheiden ondanks dat er een kleurencamera in de bak is gemonteerd. Je kan de egels soms herkennen aan hun afmetingen. Maar het beste erken je ze aan een patroon van stippen op de kop die ontstaan door teken. De stakkers. Sommige zitten er onder en andere zijn er (nog) vrij van.

En waarom zou je na de maaltijd niet even lekker een dutje doen? Zie onderstaande video:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *